Dit boek van 'spiritueel leider' Eckhart Tolle (1997, 192 pagina's) is mij uitgeleend. Ik heb het gelezen en het is me duidelijk: te zweverig voor mij.
Vaag, heel vaag, grote woorden, namedropping, eclectisch (Christendom, Boeddhisme, filosofen), doem- en verlossingsbeloftes (de wereld gaat aan krankzinnigheid ten onder, tenzij we als mensheid het Zijn in het Nu omarmen; gelukkig ziet hij dat dit spoedig gaat gebeuren), absolute waarheden, aanmatigend (hij weet wat Jezus echt bedoelde).
zondag 28 mei 2017
zaterdag 20 mei 2017
719. De gekken van Tenakee
Tijdens een bezoek aan Utrecht dit boekje van Geert van der Kolk (2007, 191 pagina's) voor een prikkie in de ramsj gekocht. Ik snap wel dat het daarin terecht is gekomen. De korte verhalen zijn niet onaardig, en sommige geven ook nog een aardig beeld van Amerikaanse subcultuur (vissers in Alaska, half zwervers in het Zuiden, de working poor), maar de verhalen zijn niet briljant en er ontbreekt een rode lijn, een overkoepelend thema om van het geheel iets meer te maken dan de delen. Twee sterren.
Labels:
20e eeuw,
Amerika,
korte verhalen,
ramsj,
treurnis
dinsdag 16 mei 2017
718. Criminaliteit in Noord-Brabant
Na lange tijd weer eens een Justitiële Verkenning gelezen. Nummer 2 van 2017 (2017, 128 pagina’s) gaat over de criminaliteit in Brabant. De uitgangshypothese van de eerste bijdrage geeft goed de breedte van het onderwerp aan. Deze luidt namelijk: “In Brabant resulteren specifieke historische, geografische, sociaaleconomische, culturele en sociaalpsychologische factoren in een flexibele maar duurzame gelegenheidsstructuur, van waaruit georganiseerde criminaliteit kan gedijen.” Deze hypothese wordt niet echt ontkracht in één van de bijdragen...
Labels:
Brabant,
criminaliteit,
criminologie,
Justitie,
werk
zaterdag 6 mei 2017
717. Een zaak van eer
Bij zo'n gratis bibliotheek dit boek van John Gardner meegenomen (1984, 210 blz.), met een verhaal gebaseerd op de schepping van Ian Fleming: James Bond. Heerlijk gedateerd over computerprogramma's en -terrorisme. Maar toen vast actueel. Verhaal verder redelijk dun.
Labels:
20e eeuw,
Engeland,
James Bond,
terrorisme,
thriller,
vermaak
woensdag 3 mei 2017
716. Pop goes the weasel
Vlot lezende thriller van James Patterson (1999, 462 pagina's). Lekker tussendoortje, maar niet bijzonder. Misschien had ik er beter ingezeten als ik de delen 1 tot en 4 van de Cross-reeks eerst had gelezen.
Abonneren op:
Posts (Atom)